Ga naar de inhoud

Wat gebeurt er als een voeler niet meer mag voelen?

Niet meer voelen

Regelmatig krijg ik “voelers”, of wel gevoelsmensen, in mijn praktijk die niet meer voelen.
Dat is jammer, want voelen is juist hun kracht.

Waarom stoppen deze “voelers” met voelen?

Meestal is de oorzaak een belemmerende overtuiging die in het verleden is onstaan zoals:

  • Je mag niet huilen.
  • Huilen is voor baby’s
  • Niet huilen waar de kinderen bij zijn dat hoeven ze niet te zien
  • Niet zo boos worden
  • Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg
  • Wat doe jij nou gek
  • Waarom doe je zo

Je snapt het al, deze lijst kan nog eindeloos worden aangevuld.

Een van mijn cliënten is zo’n gevoelsmens, een echte voeler.
Tijdens de intake en de eerste sessie merkte ik al dat ze zich helemaal had afgesloten en dat ze haar creativiteit had geblokkeerd. Werk aan de winkel dus.

Vandaag gaan we haar belemmeringen aanpakken. Het is tijd dat ze beseft dat ze mag zijn wie ze is.

Om bij haar belemmeringen te komen moeten we eerst een paar andere stappen zetten. Ze moet weer een beetje gaan voelen om bij die belemmeringen te kunnen komen. Na een paar tussenstappen zijn we haar belemmering gaan onderzoeken.

Ooit was tegen haar gezegd dat ze niet mocht huilen, hierdoor is ze in haar schulp gekropen.
Het gevolg? Elke keer als ze verdrietig was reageerde ze boos op alles en iedereen om haar heen. En als de ruzie te erg werd ging ze naar boven en sloot zich af door muziek te gaan luisteren. Gelukkig kan ik haar hiermee helpen.

Om dit “probleem” op te lossen moeten we haar belemmering te lijf gaan.
Ze kan de belemmering vastpakken. Ik vraag haar wat ze ermee wil doen. Ik krijg kippenvel op mijn hele lijf.
Ze wil de belemmering een kroel geven en doet dat ook. Hiermee is de weg weer vrij, haar gevoel mag er weer zijn.

Het mooie is dat ze na deze actie ook echt weer “vrij” is. Ineens gaat ze weer voluit vertellen over van alles en nog wat. Het gesloten meisje kan weer zichzelf zijn. Zelfs haar moeder merkt meteen verschil. Ze geeft aan dat ze weer vrij kan ademen. Hoe bijzonder is dat!

Ik vind het geweldig dat ik aan zo’n super mooi proces mag deelnemen. Ik ben dan ook benieuwd wat ik volgende keer weer met haar mag gaan beleven.

Wil jij dit ook ervaren om te leren te mogen zijn wie je bent en je belemmeringen weg te halen.
Dan hoor ik het graag en loop ik even mee op je pad.