Meteen naar de inhoud

Drie jaar Kernvisiecoach!

Drie jaar Kernvisiecoach

Vol trots kan ik jullie vertellen dat ik alweer drie jaar Kernvisiecoach ben, wat vliegt de tijd voorbij.
In deze drie jaar heb ik veel extra kennis en ervaring opgedaan en is de naam Glunderen steeds bekender geworden. Het voelt echt super goed om kinderen en volwassenen te helpen groeien.

Om te kunnen groeien is het belangrijk dat eventuele belemmerende overtuigingen worden aangepakt.

Wat zijn belemmerende overtuigingen:

In mijn praktijk zie ik vaak dat het leren of het groeien gewoonweg niet lukt omdat er belemmerende overtuigingen zijn.

Waarom lukt spelling nou nog steeds niet?
Waarom gaat taal nog steeds niet lekker?
Waarom begrijp ik niet wat de leerkracht zegt?
Waarom kan ik niet rekenen?
Waarom durf ik de volgende stap niet te zetten?
Waarom ga ik niet weg bij mijn werk?

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Voorbeeld uit de praktijk.

Laatst werd ik gebeld door de moeder van Frans. Op school gaat het eigenlijk wel goed met Frans, behalve met het vak economie. Niemand had een idee waarom. De cijfers van economie waren allemaal dik onvoldoende. Toch kon ik zien dat Frans heel goed leerde voor economie. Het lag bij Frans niet aan zijn manier van leren. Hij wist heel goed hoe te leren. En beheerde de stof ook erg goed. Maar toch ging het bij iedere toets mis. Er was iets anders aan de hand.

Ik vroeg Frans terug te kijken naar het begin van het schooljaar.
Hoe is de les economie gestart?
Wat heeft de leerkracht daar verteld?
Wat zijn de verwachtingen voor dit jaar en zijn die ook uitgesproken?

En toen kwamen we erachter wat er mis was gegaan!
De leerkracht had aan het begin van het schooljaar verteld dat dit het moeilijkste jaar is voor wat betreft economie. Hij had al veel kinderen gehad die altijd goed waren in economie, maar in dit schooljaar altijd ineens flink onderuit gingen.

Frans had dit goed onthouden:
Dit wordt een moeilijk jaar. Ik moet hard mijn best doen en nog beter dan normaal met economie aan de slag gaan.

Daar was Frans zijn belemmering ontstaan.
In 1 sessie heb ik Frans geholpen om deze belemmering weg te halen waardoor hij weer met een vrij gevoel kon leren. Ook heb ik hem meerdere tools gegeven om sterker in zijn schoenen te staan en meer zelfvertrouwen te krijgen.

En wat denk je?
Frans haalde de eerst volgende toets een voldoende voor economie.

Nu is Frans met zijn examens begonnen en weet hij eigenlijk al dat hij gaat slagen.
Hij is met een gerust gevoel zijn examens ingegaan.

De Kernvisiemethode helpt

Als de belemmeringen zijn weggehaald kan je zoveel meer bereiken, ik spreek uit eigen ervaring. Kernvisie kan zoveel meer voor je betekenen dan alleen op een andere manier leren.

Wil jij hier meer over weten?

Ik hoor je graag en steek graag mijn hand naar je uit.

Neem jij die hand aan?