Ga naar de inhoud

Onzekere jonge vrouw

Onzekere jonge vrouw

Laatst kwam Karin bij mij in de praktijk. Karin is een volwassen jonge dame.

Ze is nergens goed in, zegt ze zelf. Taal, spelling, rekenen gaan niet goed en dat is altijd al zo geweest. “Na zoveel jaar school zit ik nu op het MBO en heb ik nog steeds overal moeite mee. Ik krijg ook steeds de vraag van leerkrachten of er geen sprake is van dyslexie. Ik ben die vraag zo beu!”

“Of ik nu wel of geen dyslexie heb wil ik niet weten. Ik wil weten hoe ik ermee om kan gaan.”

“Wat heeft het nou voor nut om een D boven mijn toets te zeten? Ik word daar echt niet blij van. Dat helpt mij toch helemaal niet?”

Daar heeft ze gelijk in. Maar dat is wel wat de meeste mensen doen.

“Ik wil dat helemaal niet dus daarom heb ik mij ook nooit laten testen. Maar doordat ze dat al jaren tegen mij gezegd hebben ben ik erg onzeker geworden. “

Karin komt ook erg onzeker over terwijl ze zit te vertellen.

“Weet je,” zeg ik tegen haar. “Die D op je test zetten gaat je ook niet helpen, dat klopt helemaal. En of je nu wel of geen dyslexie hebt maakt voor mij niet uit. Het gaat erom dat je leert hoe je met je dyslexie om moet gaan. Dyslexie is niets anders dan een andere manier van leren. Ik ga je helpen. “

Met de Kernvisie methode leer ik mensen hoe het anders kan. We halen de verkeerde woorden uit het hoofd en zetten de juiste woorden in het hoofd. Dat doen we ook met vervelende gevoelens zoals onzekerheid.

Wanneer iedereen al die jaren tegen jou heeft gezegd dat je ergens niet goed in bent, komt er vanzelf een belemmering die je in de weg staat. Als de belemmeringen weg zijn, dan is de weg naar groei vrij.

Zodra je ouder wordt blijft je dyslexie je in de weg staan. Boven je sollicitatiebrief zet je toch ook geen D?! Dit is maar een voorbeeld. Daarom zie ik de laatste tijd ook steeds meer volwassenen in mijn praktijk verschijnen.

Misschien is er ook wel sprake van dyscalculie. Karin heeft ook moeite met rekenen. Ook daar weet ik wel raad mee. Net zoals bij dyslexie is dyscalculie een andere manier van leren. Dus om alles samen te vatten: Ik kan je met alles helpen waar je tegenaan loopt. We gaan het gewoon anders doen en dan ga je zien dat je er niet slecht in bent, maar zelfs heel goed.

De negatieve ervaringen van afgelopen jaren staan haar in de weg. Dit heeft haar keuzes beïnvloed. Ze volgt zelfs niet de opleiding die ze graag wil doen omdat ze nu denkt dat ze dat toch niet aan kan.

Daar moet verandering in komen. Ze kan het zeker wel, maar op een andere manier. Karin moet weer gaan zien en geloven dat ze meer kan dan ze denkt.

In mijn praktijk komen geen domme mensen.
Alleen mensen die er niet meer in geloven dat ze wel slim zijn, dat ze het wel kunnen.

Iedereen heeft de mogelijkheid om te groeien, op hun eigen manier. Met de Kernvisie methode geef ik je de mogelijkheid om deze groei te stimuleren. Stap voor stap. Jij krijgt weer geloof in jezelf omdat je ziet dat het WEL kan.

Dat wil toch iedereen!

Wil je meer weten neem contact op