Ga naar de inhoud

Lezen en begrijpend lezen

Lezen en begrijpend lezen

Wist je dat:
Veel mensen traag lezen of juist te snel
Er ook veel mensen radend lezen
Begrijpend lezen vaak ook erg lastig is
Letters één voor één worden gelezen in plaats van in woorden
Punten en komma’s vaak overgeslagen worden met lezen

Ik help je beter lezen!

Ben jij een snelle of trage lezer? Of ben jij iemand die vooral radend leest?
Waarschijnlijk heb je hier zelf nog nooit over nagedacht. Wat voor soort lezer je ook bent, ik ga je helpen om beter en makkelijker te kunnen lezen. Ik ga kijken waar bij jou het probleem zit met lezen.
Met de juiste aanpak en tips zul je zien dat het lezen een stuk vlotter gaat en je er dus ook meer plezier in krijgt.

Uit de praktijk:
Ik help niet alleen kinderen maar ook (jong) volwassenen. Nog niet zo lang geleden gaf een moeder van één van de kinderen die ik begeleid aan dat ze moeite heeft met het lezen van een boek. Het lezen lukte wel, maar na een halve bladzijde kon ze weer opnieuw beginnen omdat ze niet meer wist wat ze nu precies gelezen had.
Niet handig dus.
Na een paar sessies met moeder alleen en het nodige oefenwerk thuis is haar probleem nu opgelost.
Onlangs stuurde ze me een foto. Ze lag heerlijk in de zon met een boek op schoot, een grote glimlach en een dikke duim omhoog. Ze schreef erbij:

“Het lukt mij voor het eerst in mijn leven om op mijn gemak een boek te lezen. Wat geniet ik hier intens van”.

Door een andere manier van lezen heeft ze nu meer plezier in lezen en is haar zelfvertrouwen enorm gegroeid.
Dat is een mooi resultaat toch?
Heb jij ook moeite met lezen en wil je daar graag aan werken?


Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.