Meteen naar de inhoud

Vind jij een intake ook zo spannend?

Vind jij een intake ook zo spannend

Je wordt door je ouders meegenomen naar mijn praktijk. Spannend hoor zo’n intake. Misschien hebben ze je een korte uitleg gegeven over wat ik doe, misschien ook niet.

Ik zie een gespannen gezicht tegenover mij.

“Welkom. Wat leuk dat je je knuffel mee hebt genomen. Hoe heet hij /zij? Lust je wat te drinken? Ik heb de knijpsiroop en een kan met water al klaar staan”.

Eerst vertel ik je wat meer over mijzelf, zodat jij aan mij kunt wennen en ontspannen. Daarna vraag ik of jij iets over jezelf kunt vertellen. Je zult zien dat het al snel niet meer zo spannend is en dat je meer op je gemak bent.

Vaak vertellen kinderen mij over wat ze moeilijk vinden op school, maar ook over hoe druk het is in hun hoofd. De dingen waar ze tegenaan lopen. En het mooie is dat je mij echt kunt vertellen hoe je jezelf voelt. Je mag me alles vertellen. Ben je boos, chagrijnig of verdrietig? Of misschien ben je juist wel heel nieuwsgierig. Misschien heb je duistere gedachten of juist veel angsten. Het is fijn dat jij dit met mij wilt delen. Het is dan ook een groot compliment waard, want ik weet dat je daar niet makkelijk over praat.

Je mag bij mij zijn wie je bent. Je hoeft je niet groot te houden of je anders voor te doen.

Wanneer ik weet wat jouw verhaal is, dan vertel ik je meer over de Kernvisie methode. Hoe kan ik er met de Kernvisie methode voor zorgen dat jij het makkelijker gaat krijgen op school. En hoe kan ik jou helpen met je gedachten, belemmerende overtuigingen en faalangst of concentratieproblemen.

We zijn nu bijna aan het eind van de intake. Ik wil graag van jou (en je ouders) weten of alles duidelijk is en wat je van ons gesprek vond. En weet je wat? Vaak krijg ik te horen dat het gesprek anders was dan gedacht.

“Jij doet niet aan huiswerkbegeleiding. Jij begrijpt hoe ik denk. Jij leert mij om anders te leren op school. En dat werkt niet alleen op school, maar mijn hele leven kan ik het inzetten.”

Juist ja, dat klopt.

Ik leer je een methode waar jij zelf mee aan de slag kunt. Een nieuwe manier van leren waardoor jij jouw talent kunt inzetten, want dat talent heb je. Je moet alleen even weten hoe je het inzet.

Je kijkt nu al uit naar de volgende afspraak. Wanneer kan ik beginnen?

Ik ben overtuigd en wil een intake