Ga naar de inhoud

Je bent onze laatste hoop!

Je bent onze laatste hoop

“Jij bent onze laatste hoop, we hebben alles al geprobeerd!”.
Met deze boodschap komen veel ouders bij mij in de praktijk.

Het is ook heel herkenbaar. Ik weet uit eigen ervaring wat een zoektocht het kan zijn om de juiste begeleiding te vinden voor je kind of voor jezelf.

Dat wil ik graag veranderen, maar hoe?

Veel van mijn cliënten hebben al heel wat (vergoede) trajecten doorlopen voordat ze met de Kernvisie methode in aanraking komen.

Dit is mij ook overkomen met mijn eigen kinderen. Begeleiding in executieve functies en  hoogbegaafdheid, een kindercoach, IQ onderzoeken, dyslexie, tos, adhd, add, ass, enz.

Dit zijn meestal trajecten in de vergoede zorg. Dat is ook logisch, want deze trajecten worden je het eerst aangeboden. Nog een voordeel, je hoeft het zelf niet te betalen!

Maar is dit wel de beste manier om een oplossing te vinden?

Het is een hele zoektocht om de juiste begeleiding te vinden voor jouw kind of voor jezelf.

Uit eigen ervaring weet ik dat al deze soorten begeleiding wel iets, maar niet voldoende hielpen. Na elk traject kom je weer een stapje verder, maar niet ver genoeg. Mijn kinderen bleven vastlopen in hun van leren.

De Kernvisiecoach

Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij een Kernvisiecoach. Voor mij ook een “laatste hoop”.

De Kernvisie methode was een verademing. Eindelijk een traject dat de kern van het probleem kon aanpakken. Dit was de oplossing!

Voorbeeld uit de praktijk

Eerder deze week had ik een telefonische intake. Een moeder die vertelde dat ze al van alles hadden geprobeerd, maar zonder voldoende resultaat. Haar woorden waren letterlijk:

“Je bent onze laatste hoop!”

Gelukkig kan ik haar geruststellen.
Ik ben ervan overtuigd dat de Kernvisie methode haar zoon gaat helpen. Ze zijn bij mij aan het juiste adres om grote stappen te maken en het zelfvertrouwen te herstellen. Dit gaat helemaal goed komen!

Vergoede zorg?

Niet iedereen heeft voldoende budget om een Kernvisiecoach in te schakelen. Dit is voor sommige ouders een drempel en dat is erg jammer. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag waarom de Kernvisie methode niet in de vergoede zorg valt. Dit heeft te maken met regelgeving waar wij zelf geen invloed op hebben.

Het is jammer dat het financiële aspect soms een drempel is. Maar wanneer je voor jezelf uitrekent wat het kost om 2 of 3 jaar naar verschillende zorgaanbieders te rijden zul je zien dat de Kernvisie methode niet eens zo duur is. Een traject bij een kernvisiecoach is (meestal) maximaal 10 sessies die eens in de 3 weken plaatsvinden. Dat valt reuze mee.

De Kernvisie methode werkt

Vele ouders en kinderen zijn ontzettend blij met de Kernvisie methode. Het werkt, daar zijn deze kinderen, en ook volwassenen, het levende bewijs van.

Iedereen heeft een talent!
Je moet alleen weten hoe je deze in moet zetten en dat is wat ik mijn cliënten leer.

Ben jij ook al zo lang op zoek naar de juiste hulp?

Neem dan zeker contact met mij op en laat mij je vertellen hoe ik jou of jouw kind kan helpen.