Waarom Glunderen voor kinderen?

Mijn missie is om kinderen met een “leerprobleem” te helpen hun talent in te zetten waardoor het zelfvertrouwen weer groeit. Hierdoor kunnen ze weer meekomen op school!
Dat is de reden waarom ik Glunderen voor kinderen ben opgestart. 

Zo dankbaar dat ik nooit ben gestopt met zoeken naar een oplossing om mijn kinderen te helpen. Wat zijn ze mooi en bijzonder.
Hoe kan het dat je een “hoogbegaafd” en “laagbegaafd” kind in huis hebt. Ik voelde altijd dat het goed zou komen, maar hoe dan?

De “hoogbegaafde” kwam zijn basisschooltijd makkelijk door. Eigenlijk nooit wat hoeven doen. Hij  startte in de eerste van de middelbare school en liep volledig vast. En dat terwijl hij echt al veel hulp had gehad van verschillende instanties om te leren omgaan met zijn “hoogbegaafdheid”.

Waarom lopen andere kinderen die “hoogbegaafd” zijn niet meteen vast en die van mij wel? Hoe kunnen we de “hoogbegaafde” helpen om te leren leren? En weer werd er hulp ingezet. Ik voelde dat dit niet was wat hij nodig had en bleef zoeken naar de oplossing.

De “laagbegaafde” kon niet meekomen op de gewone basisschool en ging naar Speciaal Basis Onderwijs. Een kleinere klas, minder prikkels en leren op je eigen tempo.

Wat waren we blij dat deze mogelijkheid er voor hem was. Nu kon hij tot bloei komen en op zijn eigen tempo leren. Helaas kregen we steeds te horen dat hij wel leerbaar was, maar heel langzaam leerbaar. Inmiddels zit hij (om in de gewone termen te spreken) in midden groep drie en leest hij al vier jaar op hetzelfde niveau. Hij stroomde niet door naar de volgende klas, maar bleef in zijn niveaugroep zitten. Waarom vordert hij niet? Ook hier weer zoveel vragen. Ik bleef zoeken naar de oplossing.

De Kernvisie methode kwam op mijn pad. Ik ging de website lezen en voelde meteen dat dit hetgeen is wat de “hoogbegaafde” (die vast loopt) nodig heeft. Wat een herkenning alleen al op de website. Meteen gekeken of er iemand in onze regio is die deze methode beheerst. En zo kwam het dat wij om de twee/drie weken naar de kernvisiecoach reden om hem te helpen. Niet normaal meer hoe de resultaten vorderden. Wat was het geweldig om te zien dat zijn zelfvertrouwen weer terug kwam en dat hij weer in zichzelf ging geloven. Ik ben niet “anders” zei hij. Ik leer alleen anders!!!!

Al na de eerste sessie met de coach zag ik in dat dit hetgeen is wat de andere zoon ook nodig heeft. We hebben wel een “hoog”- en “laagbegaafde” in huis, maar wij hadden al een tijd door dat ze wel dezelfde manier van denken hebben.

Ik geloof zo in deze methode dat ik ben gaan zoeken of er een opleiding was. De ouderopleiding stond niet ingepland. Ik heb gebeld met het hoofdkantoor van de kernvisie methode en gevraagd of deze nog ingepland ging worden. Wat was ik blij dat ik Wim Bouman (de eigenaar van het bedrijf) aan de lijn kreeg. Hij hoorde mijn gedrevenheid om meer van deze methode te leren en vroeg mij waarom ik niet gewoon naar de opleiding voor professionals kwam. Ja, maar ik heb helemaal geen ervaring met coachen of het werken met kinderen. Dat maakt niet uit zei Wim. Als je zo gedreven bent als jij dan kun je gewoon de opleiding voor professionals volgen. Zo gezegd zo gedaan. Het was één grote herkenning en erkennen dat onze kinderen het niet van een vreemde hadden gekregen. Wat heb ik ontzettend veel geleerd over mijzelf en de manier waarop ik denk en dus ook de manier waarop ik leer. Dat dit ook voor mijn kinderen geldt staat buiten kijf.

En zo is het gekomen dat ik mijn nieuwe weg ga bewandelen. Ik ben kernvisiecoach en ik ben er apetrots op!!

En extra fijn is het dat ik ook onze eigen kinderen kan helpen met hun manier van leren.

Nooit verwacht dat er zo snel resultaat behaald kon worden. Door de kinderen hun eigen leermethode in te laten zien en aan te leren.
We zien nu al heel veel resultaat bij onze kinderen en hoe mooi is het nu dat ik ook andere kinderen en zelfs volwassen mensen kan helpen om hen in hun eigen kracht te zetten en te laten zien dat ze niet “dom” of “anders” zijn.

We denken alleen anders en daar is niets mis mee!!

Komt dit verhaal u bekend voor?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op.